10 tips til bryllupet

1) Kjolen

Den perfekte dagen krever den perfekte kjole. Søk på nettet etter inspirasjon og «Call the Fashion Police» for bistand for kjoleshopping.

Ikke kjøp kjolen på egenhånd. Ring din mor eller noen venninner med ærlige meninger. Alle kjolene vil se helt lik ut etter en stund og det kan være vanskelig å skille ut hva du egentlig ønsker deg.


2) Brudgommens dress

Kjøp dress av en fagperson som får dressen til å sitte perfekt. Gode naturprodukter som puster er viktig på en dag som denne. Se gjerne etter innerfór av 100% viscose eller cupro, så beholder du mannen frisk og rask hele kvelden. Det kommer tross alt en bryllupsnatt!


3) Fotograf

Velg en fotograf med veldig god erfaring fra bryllupsfotografering. Kameraet – bør inneha 2 minnekort som lagrer bildene på begge kortene samtidig. Om noe skulle skje med det ene minnekortet, reddes bildene fra en av livets største dager, om du har rett fotograf.

De fleste fotografer sier de har kamera med to minnekort om du spør de, men hva svarer fotografen om du spør om bildene blir lagret på begge samtidig?


4) Forloverens jobb

Forloveren er viktig denne kvelden, men husk at forloveren må få jobben med å trekke ned armen på dressen til brudgommen, før og under bildetaking. Armen har trukket seg opp under dagen, og krøller seg oppover armen. For å få bilder for framtiden, som både dere og klærne ser bra ut på, er dette en viktig brikke.


5) Mottakelsen

Pass på at det ikke tar for lang tid fra vielsen til mottagelsen. Om det tar tid, pass på at folkene har noe å gjøre, spise eller et sted å møtes.


6) Lokalet

Ønsker du noe spesielt? Sjekk det ut personlig før du leier det og vær ute i god tid. Husk også å bestille blomster, samt ordne med, og få hjelp med dekorasjonene.


7) Band

Om du skal ha band til å spille utpå kvelden, påse at de ikke spiller for høyt. Om dere drar litt tidligere fra festen, avtal med bandet, og få noen til å passe på at bandet ikke lager avslutningen på din kveld om til sin rockekonsert, hvor dine gjester ikke hører hverandre.


8) Serveringsstab

Husk at dine servitører også må få mat og drikke underveis.


9) Taler og annen underholdning

Lag en oversikt på forhånd over hvem og når det skal holdes taler, sang og underholdning. Slik vet alle når og hvor, og alle har oversikt over hvor de skal inn i bryllupsprogrammet, og der andre skal inn i bildet. De trenger også å forberede seg, og det lar seg lettere gjennomføre hvis det er flere ting som skal skje.


10) Bryllupsreisen

Vel overstått! Det er lurt å vente litt med å dra på bryllupsreise. Dette kan være slitsomt for begge to og kan føre til krangling og skuffelse å dra direkte fra bryllupet. Vent 1 dag eller 3, åpne gaver, vær sammen, slapp av, pakk og dra på bryllupsreisen når dere har "landet".